zonder achtergrond logo

Avondvierdaagse Driebergen-Rijsenburg

2024: maandag 3 juni - donderdag 6 juni

Gevonden voorwerpen
Ben je iets kwijt geraakt? Check hier de gevonden voorwerpen. Stuur een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
347239216 651530590352775 2903402389718387791 n
 
Wandelliedjes
Bij de avondvierdaagse horen natuurlijk een aantal bekende wandelliedjes. Met zingen tijdens het lopen wordt het nog leuker en gezelliger! Klik hier om de liedjes te bekijken en alvast de teksten te oefenen!
Ontbreekt jouw favoriete wandellied? Laat het ons weten, dan voegen wij jouw liedje toe!
 
FFV Avondvierdaagse 23
 
De avondvierdaagse in de krant!
Op donderdag 20 april stond er een mooi interview in de krant met het bestuur van de Avondvierdaagse in Nieuwsblad De Kaap. Deze krant wordt huis aan huis verspreid in de gemeente Driebergen.
Klik hier om het artikel online te lezen. 
 
 
Wandeltips
1) Zo voorkom je blaren
Je kunt een aantal maatregelen nemen om de kans op blaren zo klein mogelijk te maken.
 1. Draag speciale wandelsokken. Deze zijn gemaakt van materiaal dat vocht afvoert. Hierdoor blijven je voeten droger. Ook zitten er in wandelsokken geen naden, zodat er minder drukplekken op je huid ontstaan.
 2. Neem bij lange tochten, en zeker als het regent, een extra paar sokken mee. Je kunt dan onderweg droge sokken aantrekken. Natte sokken zijn een belangrijke oorzaak van blaren.
 3. Draag goed zittende wandelschoenen. Blaren ontstaan door druk of wrijving. Draag schoenen die niet te strak, maar ook niet te los zitten. Loop nieuwe schoenen altijd goed in voordat je er een langere tocht mee gaat lopen.
 4. Smeer geen vaseling op je voeten. Hiermee smeer je de porieën van je huid dicht en daardoor kan de huid niet goed ademen. Hierdoor is de kans op blaren groter.
 5. Houd de drukpunten op je voeten in de gaten tijdens het wandelen. Bekende drukpunten zijn de hiel, de voorvoet en de kleine tenen. Te veel druk op bijvoorbeeld de wreef, de hallux valgus (bij de grote teen), kun je verminderendoor de schoenen anders te veteren.
 6. Sommige wandelaars hebben goede ervaringen met het preventief afplakken van drukpunten op de voet. Hiervoor kun je speciale tape gebruiken. Probeer dit altijd van te voren in trainingen uit.

Bron:https://www.wandel.nl/wandelgezondheid/blaren-voorkomen-en-behandelen/

 

2) En zo verzorg je blaren
Deze tips helpen om je blaren goed te verzorgen.
 • Gebruik een (hydrocolloïd) blarenpleister om blaren te voorkomen of als een blaar aan het opkomen is. Gebruik deze pleisters niet bij langeafstandswandelingen of andere duursporten. Als je dan toch een blaar oploopt, dan is die blaar lastiger te behandelen.
 • Laat een gesloten blaar bij voorkeur dicht. Dit in verband met infectiegevaar. De blaar is dan goed afgedekt en geneest vanzelf.
 • Prik de blaar eventueel aan als je denkt dat het blaardak gaat scheuren of als je erge last hebt. Brandblaren mag je nooit doorprikken. Het aanprikken van een wrijvingsblaar gaat als volgt:
  • Werk hygiënisch en veilig.
  • Maak de blaar en omgeving schoon met stromend water of ontsmettingsmiddel.
  • Gebruik een steriele blaarprikker (bloedlancet) of een naald (uit de naaidoos) die ontsmet is met ontsmettingsalcohol.
  • Prik de huid op twee plaatsen door aan de basis van de blaar.
  • Druk met een gaasje de blaar voorzichtig leeg.
  • Zorg dat de gebruikte naald of blarenprikker veilig wordt weggeborgen of weggegooid wordt.
 • Dek de blaar af met een wondpleister of een steriel niet-verklevend kompres en zet dit kompres vast met een kleefpleister of fixatiepleister.
 • Is de blaar open? Maak dan de wond schoon en dek deze af met steriel verband of een pleister. Zorg dat het verband ruim over de blaar zit, er geen plooien in zitten en het niet kan schuiven. Na een dag kan het verband vervangen worden.
 • Neem contact op met de huisarts als de blaar gaat ontsteken.

Bron:https://www.rodekruis.nl/ehbo/ehbo-tips/blaren-wrijvingsblaar/

Op de hoogte blijven : Volg ons op Facebook en Instagram!
computer icons logo clip art instagram 8b82bdef3e00ee4af2b8b268fdc93ed0 B computer icons social media youtube facebook messenger social media 40769811ee1c159535e4d4e4fdb768e6 
 
Avondvierdaagse Driebergen-Rijsenburg is aangesloten bij: Sticht Gooise Wandelsport Bond.